29 mars, 2017

Receptarkiv

I vårat receptarkiv hittar du fräscha och matnyttiga recept med Nobles Chicken som huvudingrediens. Varje recept är framtaget för dig som vill ha en smakupplevelse utan att tumma på hälsan.

Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok med nudlar
Recept Katarina Andersson

 

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i olja  155g
  • 1 burk kokosmjölk
  • 500 g frysta grönsaker
  • 200 g färska svampar
  • 2 msk currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk kycklingfond
  • 0,5 pressad citron
  • Salt och peppar
  • Nudlar för fyra personer

Tillagning

  1. Lägg nudlarna i saltat kokande vatten.
  2. Bryn grönsakerna under omrörning i cirka tio minuter.
  3. Tillsätt Nobles chicken, currypasta och nudlar. Stek i några min.
  4. Rör ner kycklingfond, fisksås, citron och kokosmjölk. Låt koka i ca fem minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.


Bakad sötpotatis med pulled chicken med currysmak (4 portioner)

Bakad sötpotatis med pulled chicken med currysmak
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar pulled Nobles Chicken med currysmak
  • 4 sötpotatisar
  • 2 tsk chili
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj sötpotatisarna och torka dem. Gör små hål med en gaffel.
  3. Smörj dem med lite olivolja och krydda med chili, salt och peppar.
  4. Sätt in potatisarna på en ugnsform med bakplåtspapper i ugnen och låt de vara där i drygt en timme.
  5. När du tagit ut potatisarna ur ugnen, skär ett rakt snitt i mitten.
  6. Servera med Pulled Chicken i currysmak samt grönsaker.


Chicken Wraps

Recept för chicken wraps (4 – 6 wraps)

Recept Ann-Sofie Åsberg

 

Ingredienser

  • 1 burk Nobels kyckling i tomatsås
  • 1 burk Nobels kyckling i olja
  • 1 mogen mango (som skalas och tärnas)
  • Blandad grönsallad efter egen smak
  • Tunnbröd
  • 1 tesked sambal olek
Till toppingcreme
  • 1 dl créme fraische
  • 1 vitlöksklyfta (pressad) Några blad färsk basilika

Tillagning

  1. Värm kycklingen i en kastrull på medelvärme och reducera vätskan något. Tillsätt sambal olek och värm ytterligare någon minut.
  2. Rör ihop topping crémen under tiden som kycklingen värms.
  3. Montera din wraps med sallad i botten, sedan kycklingen och mango. Avsluta med topping crémen.
  4. Ät och njut!


Gyllene kokossoppa med kyckling ca 2 port

Snabblagad Soppa med Nobles Kyckling
Recept Ida Björnsund

Ingredienser

 

  • 2 Burkar Nobles Kyckling Olja/Vinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 palsternacka
  • 1/2 huvud blomkål
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1/2 tsk spiskummin
  • lite vitpeppar
  • 250 ml kokosmjölk
  • kokosolja till steking
  • 1 msk grönsaksfond

Tillagning

  1. Fräs kryddorna på svag värme i kokosolja.
  2. Tillsätt sedan grönsakerna, finhackade och låt fräsa ett par minuter till de blivit mjuka.
  3. Tillsätt sedan kokosmjölk, grönsaksfond och ev lite vatten och låt koka i ca 10 min.
  4. Mixa sedan med en stavmixer och smaka av med mer kryddor om det behövs.
  5. Toppa med ett par burkar Nobles kyckling i Olja/Vinäger


Hamburgare med proteinbröd a ´la Nobles Chicken

Hamburgare med proteinbröd a ´la Nobles Chicken
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i tomatsås 90g
  Till proteinbrödet:
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl naturellt proteinpulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 200 g kvarg
  • 0,5 dl riven morot
  • Sesamfrön
  • Salladsblad
  • Tomat
  • Saltgurka
  • Lök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till brödet och forma till fyra bullar.
  2. Strö sesamfrön. Sätt in i ugnen i ca 25 min.
  3. Servera med grönsaker och en burk Nobles Chicken per portion.


Hemlagade Kyckling Tacos

Här kommer recept på nyttiga hemlagade tacos där vi använt Nobles Kycklingfile i Tomat

Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 2 burkar Nobles Chicken tomatsås
  • Mangold eller annan sallad
  • Mango
  • Tomat
Tortillabröd med extra protein (ca 4 portioner/8 tortillas)
  • 4 dl (12 st) äggvitor
  • 6 msk havremjöl eller annat mjöl
  • 3 msk proteinpulver
  • 3 krm bakpulver
  • 3 tsk linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar

Tillagning

  1. Tillaga brödet först genom att blanda ingredienserna till tortillabrödet. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör eller olja. Häll i lite av smeten. Stek som en pannkaka eller omelett.
  2. Skär mangon och tomaten i mindre bitar.
  3. Servera salladen och kycklingen i det nystekta tortillabrödet. Addera gärna en klick gräddfil.


Indisk gryta 4 personer

Nobles välsmakande Indiska gryta
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar (á 155 g) Nobles Chicken solrosolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • + cashewnötter som topping

Tillagning

  1. Hacka lökarna, skär paprikan och stek dem i smör eller olja tills de blir mjuka.
  2. Riv ingefäran, hacka vitlöksklyftorna och tillsätt dem samt resterande kryddor. Stek i ytterligare ca fem minuter.
  3. Rör ner de krossade tomaterna och matlagningsgrädden. Låt koka på svag värme i ca tio minuter.
  4. Servera för fyra portioner med vardera två burkar Nobles Chicken solrosolja. Toppen med cashewnötter och grönsaker. Ät gärna grytan tillsammans med naanbröd. Smaklig måltid


Indisk kycklingröra

Indisk kycklingröra med potatismos
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i solrosolja 155g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 kruka färsk koriander
  • Salt och peppar Potatismos:  
  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl (varm) mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar       

Tillagning

Kycklingröra:

  1. Hacka löken och vitlöken och stek dem i smör eller olja tills de är mjuka.
  2. Tillsätt de färska och torkade kryddorna samt krossade tomater. Stek i ca 5 min.
  3. Lägg i burkarna med Nobles Chicken i röran. Låt koka på svag värme i cirka 10 min.
  4. Rör ner yoghurten och låt koka i ytterligare fem minuter. Servera gärna med sallad.
    Potatismos:
  1. Skala och skölj potatisen. Skär dem i mindre bitar och låt dem koka i saltat vatten tills de bli mjuka.
  2. Värm mjölken så att de blir varm.
  3. Pressa potatisen med en purépress eller använd en elvisp. Späd med mjölken, smör samt salt och peppar


Italiensk kyckling med Gremolata och Mozzarella

Italiensk kyckling med gremolata och mozzarella
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar 155g Nobles Chicken Solrosolja
  • 1 purjolök
  • 1 citron
  • 20 gram färsk persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 250 gram mozzarella
  • fullkornsspaghetti för fyra portioner

Tillagning

  1. Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär purjolöken i mindre bitar och lägg i den i spaghettivattnet när det kokat klart. Skölj bort vattnet efter cirka en minut.
  3. Hacka persiljan. Riv vitlöken och skalet från citronen fint. Blanda persiljan, vitlöken, citronskalet och olivoljan till en gremolata.
  4. Riv mozzarellan.
  5. Blanda spaghettin, purjolöken, gremolatan och mozzarellan i en bunke. Pressa gärna citron i blandningen.
  6. Servera med två burkar Nobles Chicken solrosolja per portion. Addera gärna grönsaker.


Krämig kycklingrätt med ost, ärtor och quinoa

Krämig kycklingrätt med ost, ärtor och quinoa
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken 155g i olja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ärtor
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Quinoa för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

Tillagning:

  1. Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Häll ner grädden och vattnet i en stekpanna och låt det värmas upp.
  3. Vänd ner samtliga kycklingburkar, ärtorna samt kryddorna och låt allt stekas i cirka tio minuter.
  4. Riv osten och tillsätt den i stekpannan. Stek i ytterligare någon minut.
  5. Servera gärna med grönsaker.


Krämig spaghetti med svarta bönor och kyckling

Krämig spaghetti med svarta bönor och kyckling för 4 personer.

Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 2 burkar Nobles Chicken solrosolja
  • 2 gula lökar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 förpackning svarta bönor (230 g avrunna)
  • 1 dl bönspad (vatten från kokta bönor)
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk persilja
  • Fullkornsspaghetti för 4 personer
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Blötlägg bönorna i 12 timmar. Koka dem senare på svagare värme i cirka 45 minuter. Det går även bra att använda färdigkokta bönor.
  2. Koka spaghettin enligt anvisningar.
  3. Hacka löken och stek den i smör eller olja.
  4. Tillsätt matlagningsgrädde, därefter bönorna och bönspaden. Tillsätt kryddorna.
  5. Häll över den koka spaghettin i stekpannan med övriga ingredienser och blanda runt.
  6. Servera med två burkar Nobles Chicken solrosolja (per portion) och sallad.


Kyckling i curry- och gurkmejaröra med broccoli och pasta

Kyckling i curry- och gurkmejaröra med broccoli och pasta
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken 155g i olja
  • 2 gula lökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 broccoli
  • Smör eller olja att steka i
  • Pasta för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

 

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Hacka lökarna och stek dem i smör eller olja. Skär broccolin till små buketter.
  3. När löken mjuknat addera broccolibuketterna.
  4. Krydda med curry, gurkmeja, salt och peppar.
  5. Tillsätt crème fraiche. Stek i cirka tio minuter.
  6. Vänd efter ett par minuter ner samtliga burkar med Nobles chicken. Stek i några minuter på mellanvärme.
  7. Servera gärna med grönsaker.


Kyckling med dragonröra, kokta rödbetor och nudlar

Nobles Chicken i vatten med dragonröra, kokta rödbetor och nudlar
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 8 burkar Nobles Chicken i vatten
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk torkad dragon
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 rödbetor
  • Smör eller olja att steka i
  • Spagetti för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

 

  1. Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skala och dela rödbetorna i mellanstora bitar. Lägg i dem i kokande vatten och låt koka tills de mjuknat något (ca 15-20 min).
  3. Hacka löken och vitlöken och stek dem i smör eller olja.
  4. När lökarna mjuknat tillsätt crème fraiche, grädde, äppelcidervinäger, soja, grönsaksfond, senap samt dragon. Rör om.
  5. Vänd ner samtliga kycklingburkar och stek i ca fem minuter.
  6. Servera gärna med grönsaker.


Kyckling med krämig spenat, ugnsbakad kål i gurkmeja samt ris

Nobles Chicken i olja med krämig spenat, ugnsbakad kål i gurkmeja samt ris
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken i olja
  • 2 gula lökar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 400 g fryst spenat
  • 1 msk soja
  • 0,5 kålhuvud
  • 1 msk gurkmeja
  • Smör eller olja att steka i
  • Ris för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

  Koka ris enligt förpackningens anvisningar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv eller skär vitkålen i strimlor, tillsätt lite olja samt gurkmejan och sätt den på en plåt i ugnen. Låt vara i ugnen i ca 20 min.
  3. Hacka lökarna och stek dem i smör eller olja.
  4. När lökarna mjuknat lägg till spenaten (som gärna får vara upptinad) och stek i några minuter till en jämn blandning.
  5. Krydda!
  6. Häll ner sojan och grädden i en stekpannan.
  7. Vänd ner samtliga kycklingburkar och stek i ca fem minuter.
  8. Servera gärna med grönsaker.


Kyckling med mozzarella, soltorkade tomater, broccoli, oregano och nudlar

Nobles Chicken i vatten med mozzarella, soltorkade tomater, broccoli, oregano och nudlar
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken i vatten
  • 2 x mozzarella 125 g
  • 100 g soltorkade tomater
  • 250 g broccoli
  • 2 msk torkad oregano
  • Smör eller olja att steka i
  • Nudlar för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

 

  1. Koka nudlar enligt förpackningens anvisningar.
  2. Stek broccoli i olia eller smör i några minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
  3. Vänd ner kycklingen. Stek i ett par minuter.
  4. Riv mozzarellan och tillsätt den i röran.
  5. Lägg i de kokta nudlarna i stekpannan. Rör om.
  6. Toppa med soltorkade tomater.
  7. Servera gärna med grönsaker.


Kyckling med Spagetti och"Apple Cream Sauce"

Kyckling med Spagetti och”Apple Cream Sauce”
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar (á 155 g) Nobles Chicken i Solrosolja
  • 2 gula lökar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl yoghurt
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk timjan
  • 1 stort rött äpple
  • Fullkornsspaghetti för 4 personer
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka äpplet samt löken och stek de i smör eller olja.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och yoghurt. Tillsätt kryddorna.
  4. Servera med en burk Nobles Chicken i Solrosolja (per portion) och sallad.


Kyckling med spenat- och pesto-sås samt ris

Nobles Chicken i olja med spenat- och pesto-sås samt ris
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken i olja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlökar
  • 300 g spenat
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 3 msk pesto
  • Ris för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

 

  1. Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
  2. Hacka löken och vitlöken och stek dem i smör eller olja.
  3. Tillsätt kyckling, spenat, grädde, vatten, buljongtärning och blanda. Låt puttra i fem minuter.
  4. Lägg i pesto.
  5. Låt puttra i ytterligare några minuter.
  6. Servera gärna med grönsaker.


Kyckling med spenat- och tomatsås

Kyckling med spenat- och tomatsås
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken i olja 155g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g fryst spenat
  • Smör eller olja att steka i
  • Spaghetti för fyra personer
  • Salt och peppar

Tillagning

Tillagning:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
  2. Hacka löken samt vitlöken och stek dem i smör eller olja.
  3. När lökarna mjuknat lägg till spenaten (som gärna får vara upptinad) och stek i några minuter till en jämn blandning.
  4. Häll ner grädden och vattnet i en stekpannan.
  5. Tillsätt buljongtärningen och kryddorna.
  6. Vänd ner samtliga kycklingburkar och stek i ca fem minuter.
  7. Skär tomaterna i två delar. Lägg i de i stekpannan. Stek allt i ytterligare fem minuter. Rör runt med jämna mellanrum.
  8. Servera gärna med grönsaker.


Kycklingfilé med couscous, grönsaker och tzatziki

Kycklingfilé med couscous, grönsaker och tzatziki

Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i olja
  • 3 dl couscous
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 2 msk mynta
  • 1 citron
  • 3 st inlagda paprikor
  • 1 zucchini
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 näve ärtor
  • Vitkål
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning

Tillagning

  1. Koka couscous enligt anvisningar.
  2. Skär de inlagda paprikorna och en ½ gurka i mindre bitar. Hacka ½ rödlök. Vänd ner dessa i couscousen. Tillsätt mynta och saften av ½ citron.
  3. Stek zucchini och ½ rödlök i smör.
  4. Blanda turkisk yoghurt med ½ riven gurka och rivna vitlöksklyftor till en tzatziki.
  5. Servera med en burk Nobles Chicken per portion samt ärtor och vitkål.


Kycklingsallad med jordnötter

Kycklingsallad med jordnötter och örtyoghurt
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 2 burkar Nobles Chicken tomatsås
  • Morötter
  • Syltlök
  • Blandsallad (ruccola, spenat m.m.)
  • Rädisor
  • Tomater
  • Broccoli
  • Vitkål
  • Marinerade vitlöksklyftor
  • Vita bönor
  • Fetaost
  • Jordnötter
  Örtyoghurt
  • 1 dl yoghurt
  • Örtsalt

Tillagning

  1. Blötlägg bönorna i 12 timmar. Koka dem senare på svagare värme i cirka 45 minuter. Det går även bra att använda färdigkokta bönor.
  2. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka därefter dem i cirka fem minuter.
  3. Koka broccoli i buljong i cirka en minut. Det går även bra att tina upp frysta morötter och broccoli.
  4. Skär eller hacka resterande grönsaker samt fetaosten. Marinerade vitlöksklyftor går bra att köpa i burk.
  5. Toppa gärna med jordnötter och servera med örtyoghurt.


Lins- och dragongryta med kyckling, fetaost och bönpasta (4 portioner)

Lins- och dragongryta med kyckling, fetaost och bönpasta
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk dragon
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk samtal oelek
  • Olivolja till stekning
  • Salt och peppar
  • En stor förpackning fetaost (ca 200 g)
  • Röda linser för fyra personer
  • Bönpasta för fyra personer

Tillagning

  1. Koka linserna och pasta i saltat vatten enligt förpackningen anvisningar.
  2. Skala löken och vitlöken. Pressa vitlöken och hacka löken. Börja steka dem i olivolja.
  3. När vitlöken och löken mjuknat, tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, sambal oelek och dragon. Låt det puttra på medelvärme i ca tio minuter.
  4. Vänd ner alla burkar Nobles Chicken och linserna och låt det puttra i ytterligare fem minuter.
  5. Smula över fetaosten och servera med bönpastan samt grönsaker.


Nobles Bönpasta

Enkel och välsmakande Nobles Kycklingfilé med Bönpasta

Recept Malin Norrman

Ingredienser

  • 2 Nobles Chicken Tomatsås (155g)
  • 100g svart bönpasta (tunna)
  • 1.5dl matgrädde (12%-15%)
  • Tomatsåsen från kycklingburkarna
  • 1 näve hackad basilika
  • 4 stora champinoner (finskurna)
  • ½ paket bönor (mix)
  • 2 tomater (i små båtar)
  • ½ msk grönsaksbuljong / ½ tärning
  • salt & peppar (smaka av)
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk cayenne
  • ½ avokado
  • ½ vitlök (pressad)
  • 2 msk parmesan (till servering)

Tillagning

  1. Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningar på paketet
  2. Hetta upp stekpannan och ha i en klick kokosolja/matolja
  3. Fräs svampen med tomat och basilikan
  4. Tillsätt grädden, tomatsåsen och fond
  5. Rör ihop allt och låt det sjuda i en halv minut på hög värme. Ha i bönorna och rör runt
  6. Tillsätt kryddor och smaka av
  7. Dra isär kycklingen i bitar och blanda i
  8. Sila av bönpastan och klipp den i mindre bitar, blanda med lite olivolja och hackad basilika
  9. Servera med färsk basilika, skuren avokado och riven parmesan


Nobles Chicken Taco

Varför inte prova att byta ut köttfärsen mot Nobles Kycklingfilé i vatten och
göra hälsosamma och välsmakande Tacos.

Recept Malin Norrman

Ingredienser

  • Nobles Chicken vatten (155g) 1st
  • 1 avokado (mosad)
  • 1 halv mango (skär upp i små bitar)
  • 1 näve hackad koriander
  • 3 tsk tabasco
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 msk citronsaft
  • salt (smaka av)
  • 2 msk kesella lätt
  • 2 msk minikeso
  • salladsblad
  • 8 små tomater (skurna i båtar)
  • 4 tortillabröd (små)
  • 6 finskurna limeklyftor
  • Ekologisk Tacokrydda
  • ½ paprika
INLAGD RÖDLÖK
  • 1 stor rödlök
  • 1 del ättika
  • 2 del socker
  • 3 del vatten
 

Tillagning

  1. Skär avokadon i små bitar
  2. Tillsätt alla ingredienser förutom limeklyftor, sallad, tomat och tortillabröd
  3. Blanda allt till en röra och salta efter behov/smak
  4. Lägg salladsblad på tortillabröden och därefter på röran
  5. Servera med korianderblad, inlagd rödlök, tomat och limeklyftor
INLAGD RÖDLÖK
  1. Skär löken i tunna skivor
  2. Koka upp ättika, socker och vatten
  3. Lägg i rödlöken och låt lagen med löken svalna och bli kylskåpskall (denna skall helst stå över natten då den blir extra inlagd och god)


Nobles Kycklinglasagne

Nobles kycklinglasagne för 2 personer

Recept Sara Bäckström

Ingredienser

  • 80g lasagneplattor (bönpasta/förskpasta)
  •  1 burk 155g nobleschicken i tomatsås
  •  1 burk 155g nobleschicken i vatten
  • 250g keso
  • 1 lök
  • 1-2 dl Passerade tomater
  • Champinjoner
  • Salt, peppar, vitlök

Tillagning

  1. Stek Kyckling, lök och svamp
  2. Krydda med salt, peppar och vitlök
  3. Häll på lite passerade tomater så det blir krämigt
  4. Ta fram en liten form, dela lasagneplattorna och  varva lasagn, kycklingröra och keso (Tänk på att täcka översta plattan ordentligt)
  5. 200g i ugnen 30-35 Min Serveras gärna med en sallad


Nudelsallad med Nobles kycklingfilé i tomatsås

Nudelsallad med Nobles kycklingfilé i tomatsås, snabbt och gott

Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 2 burkar Nobles Chicken tomatsås
  • Glasnudlar
  • Morötter
  • Rädisor
  • Ruccola
  • Pumpakärnor
Sweet chilisås

Tillagning

  1. Koka glasnudlarna i vatten i ca fem minuter.
  2. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem därefter i cirka fem minuter. Det går även bra att tina upp frysta morötter.
  3. Skär resterande grönsaker
Toppa gärna med pumpakärnor och eventuellt sweet chilisås.


Pad Thai a la Nobles

Här kommer ett recept på en välsmakande Pad Thai där vi använt oss av Nobles Kycklingfilé i olja.

Recept av Malin Norrman

Ingredienser

  • 2 Nobles Chicken Olja (155g)
  • 200g risnudlar
  • 1 halv mango (finskuren)
  • 1 hel paprika (skuren i små tärningar)
  • 2 nävar hackade mandlar
  • 1 näve hackad koriander
  • 2 msk oyster sauce
  • 3 msk fish sauce
  • 3 msk sweet chili
  • 1 gul lök (hackad)
  • 4 stora rivna morötter (finriven)
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 stora msk jordnötssmör (ekologisk)
  • 1 dl vatten (vid behov)
  • ½ lime
  • 4 stora limeklyftor (till servering)

Tillagning

  1. Koka upp vatten och koka nudlarna efter angivelser på paketet
  2. Sätt på en stek-/wookpanna på högsta värme
  3. Tillsätt olja och låt pannan bli riktigt varm
  4. Blanda i sambal, fish sauce, oyster sause, vitlök och jordnötssmör
  5. Tillsätt grönsakerna (paprika, gul lök och riven morot) och fräs med såsen.
  6. Sila av risnudlarna och skölj dem i kallt vatten medan du drar i sär dem från varandra
  7. Sila av risnudlarna och skölj dem i kallt vatten medan du drar i sär dem från varandra
  8. Blanda nudlarna i såsen med grönsakerna ordentligt
  9. Häll bort oljan från burken och tillsätt kycklingen, stek ihop allt
  10. Tillsätt till slut mandlar, sweet chilisås, blanda runt och tillsätt pressad lime
  11. Tillsätt lite vatten om det behövs för att göra det ännu saftigare, smaka av
  12. Servera med limeklyftor, färsk koriander och mangobitar


Pasta med kyckling och tomatsås blandad med kapris och oliver

Pasta med kyckling och tomatsås blandad med kapris och oliver
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

 

  • 4 burkar Nobles Chicken i tomatsås (155g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
  • 2 msk kapris
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 tsk chili
  • Olivolja till stekning
  • Salt och peppar
  • Pasta för fyra personer

Tillagning

 

  1. Koka pasta i saltat vatten enligt förpackningen anvisningar.
  2. Skala och pressa vitlöken. Börja steka den i olivolja.
  3. När vitlöken mjuknat, tillsätt krossade tomater, kapris, oliver, chili, salt och peppar. Låt det puttra på medelvärme i ca tio minuter.
  4. Vänd ner alla burkar Nobles Chicken och låt det puttra i ytterligare fem minuter.
  5. Servera gärna med ruccola eller annan grönsak.


Pasta med pesto, solroskärnor och kyckling

Pasta med pesto, solroskärnor och kyckling
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i Tomatsås 155g
  • 1/2 liten burk pesto
  • 1 näve solroskärnor
  • Färsk pasta med spenat för fyra personer

Tillagning

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Sila bort pastan och vänd ner peston och solroskärnorna. Blanda.
  3. Servera med Nobles Chicken och sallad.


Pulled Chicken

Pulled Chicken i Sockerfri BBQ Sås
Recept Ida Björnsund

Ingredienser

  • 2-3 Burkar  Nobles Chicken 155g i Vatten
  • 250 ml krossade tomater
  • 3 msk sojasås
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 gul lök
  • 3 msk stevia ketchup
  • Salt, peppar, paprika pulver
  • 1 msk mald ingefära

Tillagning

  1. Fräs lök och kryddor i kokosolja till löken är mjuk.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra i 10 min.
  3. Smaka av innan du vänder ner kycklingen och "drar isär" den
  4. Servera med low carb nudlar, ugnsbakad sötpotatis och en god sallad!


Spagetti med kyckling och tomat och basilikasås

Spagetti med kyckling och tomat- och basilikasås
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

  • 4 burkar Nobles Chicken i Tomatsås 155g
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 buljongtärning
  • Salt och peppar
  • Spagetti för fyra personer

Tillagning

  1. Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar.
  2. Hacka löken och vitlöken och stek dem i smör eller olja tills de är mjuka.
  3. Tillsätt krossade tomater och stek på låg värme i ytterligare 10 min.
  4. Lägg i Nobles Chicken och buljongtärning. Stek i några min och häll i matlagningsgrädde.
  5. Hacka basilikan. Tillsätt den i såsen.
  6. Låt allt koka ihop i ytterligare fem minuter.
  7. Serveras gärna med sallad.


Thaiwok

Thaiwok med Kyckling och Kokosmjölk
Recept Katarina Andersson

Ingredienser

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 burkar Nobles Chicken i vatten
  • 0,5 purjolök
  • 400 gram kokosmjölk
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk fisksås
  • Ca 400 g frysta wokgrönsaker
  • Nudlar för fyra portioner
  • 1 lime
  • Färska grönkålsgroddar
  • Smör eller olja att steka i
  • Salt och peppar

Tillagning

 

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skölj och skär purjolöken i 0,5 cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.
  3. Bryn ingefäran och purjolöken i smör eller olja i några min.
  4. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och fisksås. Låt sjuda i ca 5 min.
  5. Vänd ner grönsakerna och kycklingen. Låt sjuda i ytterligare 10 min.
  6. Servera gärna med limeklyftor, färska grönkålsgroddar och nudlar.
 


Viktväktar Kyckling i currysås. 4 port á 2 sp/port.

Härlig kyckling i currysås
Recept Jennie Kåreblom

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2-4 tsk gul curry
  • 4 dl mandel mjölk osötad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl gräddmjölk
  • 2 hönsbuljongtärning 
  • 2 burkar nobleschicken i vatten
  • Salt, peppar
  • Majzena

Tillagning

  1. Stek löken i lite fett och tillsätt curryn
  2. Tillsätt sedan gräddmjölk, vatten och mandeldryck
  3. Tillsätt buljong och låt puttra.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry och salt.
  5. Tillsätt kycklingen.
  6. Servera med ris, (1,5 dl ris 4sp) och curry kyckling för totalt 6 sp.